mariakling.se

Välkommen

timthumb

Jag kan för tillfället inte ta emot några beställningar.


 Jag syr personliga hästsaker på beställning. Hemsidan är under tillverkning, men klicka dig gärna runt och se vad jag kan erbjuda dig. Saknar du något? Hör av dig!

Surfar du via mobil? Scrolla gärna ner en bit för att läsa de senaste nyheterna

 

Logo_Maria-Kling BL+à-bg-TRYCK-stor

 

   Stallpåse med brodyr

Svart överdrag med rosa passpoal och strass

Nyheter

December 2016
Jag kan för tillfället inte ta emot några beställningar. Om du vill ställa dig i kö tills jag kör igång igen så hör av dig.


 Jag har glädjande nog väldigt stor efterfrågan på mina produkter för tillfället och kön är lång. Vill du beställa så hör gärna av dig men va beredd på lång väntetid. Allt jag syr gör jag på "fritiden", det är därför väntetiden blir lång. Men jag gör givetvis allt för att det ska gå så fort som möjligt.


 Jag har valt att fokusera på sömnaden och har därför sålt min pannbandstillverkning. Är ni fortfarande intresserade av pannband så hör av er till mig så får ni kontaktuppgifter till Elin som köpte mitt lager

info (@) mariakling.se

Hur det började

I skolan sydde jag på syslöjden för att jag var tvungen och alltid gjorde jag något eget, sånt som alla andra inte gjorde. I högstadiet valde alla tjejer syslöjd och killarna valde trä/teknikslöjd, så även jag. Men efter någon termin kände jag att jag ville byta, när jag hade möjligheten. Min syslöjdslärare frågade varför jag skulle byta bort mitt VG i betyg, för det skulle jag ju aldrig klara i trä/teknikslöjd. Men det struntade jag i, syslöjd var för tråkigt! Betyget lyckades jag behålla på samma nivå och sen såg jag knappt åt någon symaskin på många år.

Men med hästar och hundar i familjen så är det alltid något som går sönder och behöver lagas. Svärmors gamla Huskvarna orkade inte riktigt med alla tjocka täcken och band,  så när jag sprang på en symaskin som skulle klara lite tuffare tag så kunde jag inte låta bli. Den kan ju vara bra att ha var min tanke. 

Sen har det rullat på, det jag själv saknar eller har en bättre idé för, det syr jag själv och lär mig av egna och andras misstag.

Sadelöverdrag är framförallt en sån sak. Köper man en dyr sadel för åtskilliga tusenlappar så får man i princip alltid med ett sadelöverdrag - i allround modell. Alltid för trångt för att passa på en dressyrsadel och sällan heller snygga. Så jag måttade och provade, la till och tog bort, släpade sadlar och tyger mellan stall och syrum. Nu har jag tagit fram en egen mall på hur måttsydda överdrag ska se ut, men såklart med utrymme till förändring.

Och så fortsätter det när jag saknar något, eller helt enkelt vill prova.

Jag håller på att lära mig svetsa ordentligt, en pall av hästskor ska tillverkas, samt att jag gärna skulle vilja sy i läder. Men allt har sin tid